Lelievlet

De lelievlet is de meest gebruikte stalen zeil-, roei- en wrikboot bij de waterscouting.  64 jaar geleden is de eerste lelievlet gebouwd bij botenbouwer Teunis Beenhakker in Kinderdijk.  De lelievlet is geschoeid op de bekende Beenhakkervlet. De combinatie van de populaire Beenhakker met de vereiste voorwaarden voor een vlet voor de scoutinggroepen, is de Lelievlet ontstaan. De Lelievlet wordt gebruikt door alle Waterscoutingsgroepen van Scouting Nederland, De Zeekadetten en Vlaamse Zeescouts groepen en het National Water Activities Centre van Scouting Ireland.

Vanaf 1986 tot het faillissement in 2016 bouwde Goof Tukker van Botenbouw Tukker in Gorinchem Lelievletten. Vanuit dit faillissement is een medewerker van Goof Tukker bij Boer Metaaltechniek in dienst gekomen. Door hem hebben wij een schat aan informatie en kennis binnen het bedrijf gekregen. Ook de tekeningen en mallen zijn in ons bezit.

Hierdoor hebben we meer dan 25 jaar ervaring en kwaliteit binnen het bedrijf en bouwen wij met passie lelievletten voor de scoutinggroepen.

Bij ons zijn de lijnen kort. Opdrachten worden in onze eigen werkplaats verricht. Hierdoor kan je altijd bij ons binnen lopen om de bouw van je lelievlet te volgen. 

Inmiddels hebben we aan veel scoutinggroepen een lelievlet mogen leveren. Ook zijn er diverse vletten voorzien van een nieuwe bodem.

Vernieuwend zijn de zwaardkasten van cortenstaal welke wij leveren. U heeft bij een cortenstaal zwaardkast geen problemen meer met doorrotten van het materiaal. Een aanrader!

Alle onderdelen zijn ook in RVS leverbaar. RVS is nagenoeg onderhoudsvrij.

U kunt bij ons uw lelievlet tegen een gunstige prijs/kwaliteit verhouding aankopen. Zie hiervoor de prijslijst of neem contact met ons op.

Facebook
Facebook
MAP & ROUTEPLANNER
Delen
LinkedInFacebook
Buienradar
Buienradar